Igaz szerelem, avagy a hiteles Ruzsa sztori, Pszichológiai trükkök érhetően, könnyedén

Énidő: boldog névnapot magamnak

Énidő, napsugár furgon LEGO
Posted by Dr. Ruzsa Dóra | Pszichomókus

Énidő? Naná! Minek örültem legjobban a névnapomon? A napsugárfurgon LEGO-nak, amivel saját magam leptem meg. Mert lehet itt arról pampogni, micsoda jó dolog adni, meg kapni, de a legeslegjobban akkor is én tudom, minek örülök legjobban.

Szerintem több mint egy éve vágyakozom a napsugárfurgonra. De amikor LEGO vétel volt soron, akkor mindig a gyerekeknek kedveztem. Milyen már, hogy anyának veszünk egy LEGO-t? Hát ilyen! Most pedig a napsugár furgon engedélyköteles. Anya-engedély kell hozzá.

Imádom! Igazi 3 az 1-ben Creator LEGO, ha esetleg, netalántán, Uram bocsá’, megunnám a furgont, akkor még összerakhatom a homokjárót, vagy a Mitch Buchannon-féle standos életmentő  őrtornyot is. 

Van hozzá egy menő sérós csávó és egy szőke napszemcsis pipi. Plusz távcső, szörfdeszka és olyan talpas pohár, amit Bruce Wayne dob le, mikor Barbara Gordon valami irtó durvát mond. Imádom a LEGO kiegészítőket!

Mit mond a pszichológia?

Sajnos a kultúránkban nem túl trendi dolog a magunkra fordított idő. Egyszerűen nem nevelnek rá minket a szüleink. Sem az iskola. Amikor magunknak veszünk valamit, az vagy totál önző, vagy némiképp ciki. Hát nincs szegénynek családja, hogy magának vásárol? De vajon miért van az, hogy az autónkat rendszeresen karbantartjuk, míg a lelkünket nem?

A legtöbben beláttuk, hogy az autónknak rendszeres szervizre van szüksége. Kivéve apukámat, akinek egyszer még egy egércsalád is beköltözött a kocsijába(!). A szélvédő mosó, az olaj, hűtőfolyadék a gyakoribbak. A fékbetétek, a futómű pedig ritkábban előforduló szerviztételek, de ezekben a kérdésekben a férjemék a profik a műhelyben, nem akarok okoskodni. 

Latte, masszázs és fecsegés

Az viszont már az én szakterületem, hogy miért nem vagyunk képesek gondoskodni saját lelki egészségünkről ugyanúgy, ahogy az autónkról. Miért nem tartjuk karban magunkat rendszeres kis gondoskodásokkal? Jöhetne gyakrabban a tiramisu, a latte, a masszázs, a barátnős fecsegés, a mandala pontozás, a mozi, a színház, ami a csövön kifér!

Ha már odáig eljutottunk, hogy az autónkat megelőző szervizelésekre hordjuk, hogy ne legyen nagyobb baj. Ergo drágább baj. Vagy visszavonhatatlan baj. Irreverzibilis baj, mondaná a pszichológia.

Mert, ha rendszeresen karban tartjuk a lelkünket, és több az énidő, akkor nem lesz szükség sem stressztablettára, sem hosszas terápiára, sem szanatóriumra.

Ez jó volt! Megosztom, lájkolom, kommentelem, hogy minél többen olvashassák 🙂

Tudnád lájkolni, megosztani? Oltári nagy segítség lenne:)

Facebook hozzászólás

Call Now Button