Igaz szerelem, avagy a hiteles Ruzsa sztori, Siker, motiváció és miegymás

Lázadók, mégse mi vagyunk a kretének!

Lázadók, meg akarom váltani a világot
Posted by Dr. Ruzsa Dóra | Pszichomókus

Lázadók, most aztán megnyugodhatunk! Végre-valahára alátámasztották, hogy jobb fejek vagyunk, ha citromból limonádét csinálunk. És nem állunk le fanyalogni azon, miért csak egy satnya citromot adott nekünk az ég.

Lázadók, meg akarom váltani a világot

Mindig volt egy olyan homályos érzésem, hogy nem vagyok oda való. Nem tudok beállni a sorba. Kicsit más vagyok, mint a többiek. Kicsit non-konform. Kicsit eltérő.

Nem olyan nagyon, mint akit megbámulnak az utcán, éppen csak egy kicsit. Mint aki folyton azon gondolkodik, hogyan javíthatna a dolgokon. Hogyan változtathatna a fennálló rendszeren. Hogyan rúghatná fel a status quo-t. 

De most végre-végre fellélegezhetek, mert bizony alátámasztást nyert, hogy nem mi vagyunk a kretének, akik a tömeggel szemben mennek, hanem mindenki más!

Mit mond a pszichológia?

A minap megkönnyebbülten olvastam Adam M. Grantnél, hogy a Firefox és Chrome használók 15%-kal tovább maradtak az állásukban, mint az Explorer és Safari használók. 19%-kal kisebb valószínűséggel maradtak távol a munkától, mint az utóbbiak. Értékesítési rátájuk szignifikánsan, tehát statisztikailag bizonyítottan magasabb volt. Vevőik elégedettebbek voltak. 

Te jó ég! A Firefox és a Chrome titkos küszöb alatti üzeneteket küld az agynak, hogy jó fej vagy, maradj a cégnél, teljesíts sokat? Vagy a felhasználóik virtuózabbak a számtech ismereteiket illetően? 

Vagy itt valami őrülten rejtélyes összeesküvés-elmélet van kibontakozóban? 

Lázadók, változtassátok meg a status quo-t

Nincs semmiféle összeesküvés-elmélet, a válasz olyan pofon egyszerű, hogy eszünkbe nem jutna: az Explorer gyárilag telepítve van a Windowsba. A Safari a Mac gépekhez jár. Az ügyfélszolgálatosok közel kétharmada ezt a két alapértelmezett böngészőt használja. Sosem jut eszükbe, hogy vajon létezik-e ezeknél jobb megoldás.

A Firefox és a Chrome használatához leleményesség kell, hiszen azokat le kell töltenünk. Az alapértelmezett megoldás helyett másikat kell választanunk. Lehet, hogy jobb, lehet, hogy nem jobb. A lényeg, hogy körbenézünk és azt mondjuk, nahát, van itt más is, nem csak az, amit kaptam. Nem csak az, amit a sors reám mért.

Ha a böngésző-kutatást vesszük alapul, nagyjából az emberek kétharmadának sose jut eszébe megkérdőjelezni a fennálló viszonyokat. Hanem elfogadják a helyzetet, amikor az lehetne akár jobb is. Paradox módon pedig minél inkább szenved valaki a fennálló helyzettől, annál kevésbé kész a változtatásra. Ennek tudatában a feladat mindenkinek adott: előbb töltsétek le a Chrome-ot, aztán menjetek el fodrászhoz, majd változtassatok az életeteken!

Ez jó volt! Megosztom, hogy minél többen olvashassák 🙂

Tudnád lájkolni, megosztani? Oltári nagy segítség lenne:)

Facebook hozzászólás

Call Now Button